· 

Linkerhartfalen: 7000 mg Amiodarone per maand

Geachte / huisarts                               Den Haag, 17 augustus 2015 

 

Mijn moeder was afgelopen weekend vanwege de hevige pijn in haar rechterknie en de hoge dosering (3000 mg) paracetamol en Tramadol 3x 50 mg afwezig en apathisch en niet in staat om familie te woord te staan. Ze was versuft en viel telkens in slaap. In overleg met de verpleging hebben wij de door u voorgeschreven dosering paracetamol stopgezet. Zij is vanaf medio mei ruim 16 kg afgevallen.

Uit uw gedrag/houding blijkt dat u niet geïnteresseerd bent in het leven en welzijn van mijn moeder. U bent reeds bezig met palliatieve zorg in plaats van het behandelen van de ontsteking in haar rechterknie en linkerschouder.

Mijn moeder is streng gelovig en wenst geen actieve beëindiging van haar leven. Dit gegeven dient u te respecteren anders handelt u in strijd met de algemene medisch-ethische opvattingen. Zij is bovendien niet wilsbekwaam en niet in staat om de consequenties van haar eigen handelen/beslissingen te overzien.
U trekt ten onrechte de overhaaste conclusie uit de vluchtige oppervlakkige gesprekken die u met haar heeft, dat zij niet langer wenst te leven.

De zuster(s) die haar dagelijks verzorgen zien dat zij vergaat van de pijn en vinden dat u zich als arts nogal makkelijk van afmaakt. U dient haar belang en welzijn voorop te stellen.

Ik heb, gezien het verloop van onze contacten de afgelopen maanden, geen vertrouwen in uw bedoelingen en uw deskundigheid en zal de cardioloog van ons gesprek van vorige week op de hoogte stellen en het feit dat u geen aanleiding (nut en noodzaak) ziet om de ontsteking in haar rechterknie curatief te behandelen.

Ik zie mij hierdoor genoodzaakt om, in samenspraak met haar zorgverzekeraar, over te stappen naar een andere huisarts die hopelijk constructief en proactief meedenkt in plaats van reactief en negatief.

Ik hoop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,